WILSHIRE BOULEVARD (IRE)

Wilshire Boulevard er født i 2011 i Irland og opdrættet af Denis Brosnan. Han blev som åring solgt på Goffs Orby Yearling Sale for 130,000 Euro til Coolmores Demi O’Byrne og gik i træning hos A.P. O’Brien på Ballydoyle.

Gruppeløbsvinder som 2-årig

I otte starter indløb han en million danske kroner og opnåede en OR på 112, svarende til 96 i skandinavisk handicap. Han blev sendt ud i Gruppe-1 på Royal Ascot i juni og vandt en måned senere Gruppe-3-opgøret Anglesey Stakes (Gr.3) på The Curragh, hvorefter han blev besejret med hals af den senere Middle Park Stakes (Gr.1)-vinder Astaire i Gimcrack Stakes (Gr.2).

Wilshire Boulevard sluttede 2-årssæsonen med to Gruppe-1-starter i Frankrig og USA. Han var fjerde i Longchamps Grand Criterium og en meget uheldig niende i Breeders’ Cup Juvenile Turf på Santa Anita.

HOLY ROMAN EMPEROR (IRE)

Wilshire Boulevards far, Holy Roman Emperor (Danehill), startede kun som 2-årig og vandt bl.a. Grand Criterium (Gr.1) og Phoenix Stakes (Gr.1). I avlen er han far til bl.a. Gruppe-1-vinderne Designs on Rome, Mongolian Khan og Homecoming Queen og han står til en bedækningspris på €17.500 hos Coolmore.

BROR TIL SENSATIONEN ZOFFANY

Wilshire Boulevards mor, Tyranny (Machiavellian) er som nævnt udover Wilshire Boulevard mor til Zoffany (Dansili), der om en måned officielt kan kåres som suveræn ”Champion First Season Sire” i Europa, langt foran Dream Ahead på andenpladsen.

Zoffany vandt selv fem løb som 2-årig, heriblandt Phoenix Stakes (Gr.1). Som 3-årig var han årgangens højest rangerede miler i Irland og sluttede på en meriterende andenplads i Royal Ascots St. James Palace Stakes (Gr.1) – slået med under en længde af Frankel.

Zoffany har i sin første årgang produceret to Gruppe-1-vindere i Foundation og Illuminate, samt Gruppe-2-vinderen Waterloo Bridge. Gennemsnitsprisen for Zoffanys åringer på årets auktioner er GBP 60.691, ca. 600.000 danske kroner og højeste pris var GBP 240.602, svarende til ca. 2.350.000 millioner kroner. Hans bedækningspris for 2016 er sat op til €45.000.

Grundet den store sandsynlighed for at producere tidlige 2-årsheste, bliver Wilshire Boulevard en højst interessant ny avlshingst for de skandinaviske opdrættere.

HØJST RATEDE 2-ÅRS AVLSHINGST I DANMARK, HCP 96.

Navn på hingst Official rating (2 år)
WILSHIRE BOULEVARD 96
SPECIAL QUEST 95
PISTACHIO 90
APPEL AU MAITRE 86

1st – Gr.3 Anglesey Stakes, The Curragh,

2nd – Gr.2 Gimcrack Stakes, York,

4th – Gr.1 Prix Jean Luc Lagadere, L’champ

HALVBROR TIL DEN “HOTTESTE” AVLSHINGST I EUROPA, ZOFFANY


Zoffany. Foto: Coolmore.

WILSHIRE BOULEVARD HAR MACHIAVELLIAN SOM MORFAR LIGESOM DARK ANGEL & SHAMARDAL

Holy Roman Emperor. Foto Coolmore


Se Wilshire Boulevards moderlinje