Galileo – Alexander Goldrun v. Gold Away

1. oktober, 2024 - Fee ex. moms:

DKK 12.000,-

JUNIPER TREE (IRE)

Søn af mægtige Galileo & Alexander Goldrun – kun slået 5 længder af Australia i sin første start – kostede tæt på 10 mio. kr. som åring. Juniper Tree er efter verdens førende avlshingst og 3-års Champion i Europa, Galileo (Sadler’s Wells – Urban Sea v. Miswaki) og ud af den 5-dobbelte Gruppe-1-vinder & Champion Older Mare i Europa i 2005, Alexander Goldrun (Goldaway – Renashaan v. Darshaan).

Skade stoppede løbskarrieren

Juniper Tree gav løfte om en stor løbskarriere, da han i sin første start som 2-årig sluttede tredje på The Curragh over 1400 meter, slået med mindre end seks længder af Australia, der senere både blev engelsk og irsk Derbyvinder og den højst ratede 3-årige hest i verden.

16 dage senere startede Juniper Tree som favorit i Naas over 1400 meter. Han kom skadet tilbage fra opgøret, men opnåede alligevel en fjerdeplads, slået med 5½ længde af Altruistic, der siden fulgte op med en tredjeplads i Racing Post Trophy (Gr.1).

GALILEO (IRE)

Juniper Trees far, Galileo, er vinder af både Epsom Derby (Gr.1), Irish Derby (Gr.1) og King George VI & Queen Elizabeth Diamond Stakes (Gr.1). I avlen har han haft en universel slagkraft som ”Sire of Sires”. Efter manges mening er han verdens bedste avlshingst, og han er uden sammenligning den førende.

Blandt Galileos Gruppe-1-vindere hører Frankel, Australia, Ruler Of The World, Roderic O’Connor, Magician, Was, New Approach, Nathaniel og Adelaide m.fl.

ALEXANDER GOLDRUN (USA)

Juniper Trees mor, Alexander Goldrun, var Champion Older Mare i Irland og Jt Champion Older Mare i Europa. Hun vandt 10 løb og £1,901,150 – heriblandt Nassau Stakes, Goodwood, (Gr.1), Prix de l’Opera, Longchamp (Gr.1), Hong Kong Cup, Sha Tin (Gr.1) og Pretty Polly Stakes, Curragh, (Gr.1) to år i træk.

Juniper Trees halvsøster, 3-årige Goldrush (Frankel), er ubesejret i 3 starter, heriblandt de to Listed opgør Carlingford Stakes & Cooley Fillies Stakes og er rated 95.

Juniper Tree er allerede far til flere storløbsvindere med kun få årgange

ASCOT BRASS – Vinder af 11 løb inkl. Lanwades Stud Stakes (L.), Bloomers’ Vase (L.) (Twice) ,Breeders’ Trophy Classic, Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer, Breeders’ Trophy Juvenile, Jockeyklubbens Magic Millions, Fawzia Stakes samt placeret 2. i Cape Verdi Stakes, (Gr.2), Breeders Prize Classic, Norsk 1000 Guineas, Svensk 1000 Guineas, SM for 3-åringer og SM for 2-åringer.

MALEKHA – Vinder af 4 løb inkl. Dansk Oaks, Dansk Breeders Cup og placeret 2. i Dansk St. Leger, Sceptre Stakes og 3. i Dansk Derby, Fabellaløb.

PALM SPRINGS – Vinder af 3 løb inkl. Svenskt Kriterium, Produce Stakes samt placeret 2. i Dansk Kriterium, 3. i Voterlöpning, 4. i Vinterfavoritternes Ærespræmie og 5. i Dansk Derby.

TWO EYED JACK – Vinder af 4 løb inkl. Svenskt Kriterium samt placeret 3. i Breeders Prize Classic og 5. i Dansk Breeders Cup og Dansk Derby.

MARGRETHE – Vinder af 4 løb inkl. Sceptre Stakes, Fabellaløb samt placeret 2. i Dansk Oaks, Erik O Steens Memorial, Sceptre Stakes, Fawzia Stakes, Dansk Breeders Cup, 3. i Vinterfavoritternes Ærespræmie, 4. i Dansk Derby og 5. i Amacitalöpning & Breeders Prize Classic

AMERICAN ZODIAC – Vinder af 3 løb inkl. Svenskt Oaks og placeret placeret 2. i Bro Park Trial, 5. i Norsk Oaks og 1,1 mio. SEK

ETERNITY TREE – Vinder af 2 løb inkl. Dansk Kriterium samt placeret 2. i Produce Stakes, 3. i Goffs Futurity Stakes og 4. i Dansk Galops Auktionsløb.

POWERPOINT – Vinder  af 5 løb samt placeret 2. i Svensk Oaks, 3. i Norsk Oaks, 4. i Svensk 1000 Guineas, Fawzia Stakes og 5. i Jockeyklubbens Avelslöpning.

VALENTIN APACHE – vinder af 3 løb inkl. Dansk Kriterium samt placeret 3. i Dansk Galops Auktionsløb.

THE MAESTRO – vinder af Bro Park Trial samt placeret 4. i Jyllandsløb.

HABLA – vinder af Dansk Derby Trial samt placeret 2. i Dansk Galops Auktionsløb, 3. i Vinterfavoritternes Ærespræmie og 4. i Mowerinaløb, Dansk Oaks & Dansk Derby.

Om Juniper Tree

Juniper Tree blev champion avlshingst i Danmark i 2020

Hans halvsøster, Goldrush (Frankel) er ubesejret i 3 startere, heriblandt 2 listed løb.

Goldrush vinder Carlingford Stakes (L). Foto: The Irish Field.

Juniper Tree kostede £950,000 som åring – Købt af Demi O’Byrne fra Coolmore.

Galileo. Foto: Coolmore.

“Han har et helt utrolig atletisk skridt, et førsteklasses temperament”

Alexander Goldrun og jockey Kevin Manning efter sejren i The Hong Kong Cup (Gr.1) på Sha Tin. Foto: The Hong Kong Jockey Club.