WENTWORTH

Født i Irland, 2010
Acclamation – Miss Corinne v. Mark Of Esteem

Levende føl, 2024 - Fee ex. moms:

DKK 6.000,-

WENTWORTH (IRE)

Wentworth er født i 2010 i Irland og opdrættet af Denis McDonnell. Han blev som åring solgt på Tattersalls October Yearling Sale for 200,000 guineas til Mrs John Magnier, Michael Tabor og Derrick Smith og gik i træning hos Richard Hannon i Newmarket.

Om Wentworth

I 11 starter indløb han over en million danske kroner og opnåede en OR på 110, svarende til 95 i skandinavisk handicap.

Han vandt to af sine tre starter som 2-årig. Sky Bet Mobile Convivial Maiden Stakes over 1400 meter i York og Haynes, Hanson & Clark Conditions Stakes over 1600 meter på Newbury.

Som 3-årig slog han en række ældre konkurrenter i Betfred Mile (Heritage Handicap) på Goodwood.

Efter 3-årssæsonen blev han solgt til ScanVet Stallions i Danmark, men nåede kun tre starter som 4-årig på grund af en seneskade han pådrog sig i Marit Sveaas Minneløp (Gr.3).

Forinden havde han vundet Reverdy Pokalløb (L) over 1800 meter på Klampenborg med fire længder.

ACCLAMATION (GB)

Wentworth er søn af Acclamation, der var en af sin generations bedste sprintere med sejr i bl.a. Diadem Stakes (Gr.2) på Ascot.

Acclamation stod i 2018 opstaldet til en bedækningstakst på 40.000 euro på Rathbarry Stud i Irland, hvor han har etableret sig som en “Sire of Sires” igennem sine Gruppe-1-vindende sønner Dark Angel, Equiano, Aclaim og Juddmonte Farms’ Expert Eye, som afsluttede løbskarrieren med sejr i Breeders’ Cup Mile (Gr.1) 2018 på Churchill Downs.

Øvrige aktive Acclamation-sønnen i avlen inkluderer Gruppe-2-vinderne Harbour Watch, Lilbourne Lad og Mehmas.

Acclamation er far til endnu en Gruppe-1-vinder i hoppen Marsha, der både vandt Nunthorpe Stakes og Prix de l’Abbaye de Longchamp.

I december 2017 blev Marsha solgt for rekordstore 6.000.000 guineas til Coolmores M V Magnier på Tattersalls December Mares Sale i Newmarket.

KLASSISK MODERLINJE I FORSAT UDVIKLING

Wentworth er ud af en stærk moderlinje, som fortsat udvikler sig. Hans søster, Sandiva (Footstepsinthesand), indledte sin karriere i England hvor hun bl.a. vandt Nell Gwyn Stakes (Gr.3).

Hun vandt som 2-årig også det franske Gruppe-3-opgør Prix du Calvados, inden hun blev eksporteret til USA og for Hall Of Fame-træner Todd Pletcher blev tredobbelt Grade-3-vinder.

Wentworths mor, Miss Corinne, er seksdobbelt vinder og har hidtil produceret fem vindere ud af seks startende afkom.

Hun er selv ud af en Listed-placeret helsøster til September Stakes (Gr.3)-vinderen Percy’s Lass, der er mor til den ubesejrede engelske 2-årschampion og Epsom Derby (Gr.1)-vindende avlshingst Sir Percy.

Løbskarrieren

EN FREMRAGENDE MILER MED ET BEMÆRKELSESVÆRDIGT EXTERIØR

Vinder af 4 løb som 2-, 3- og 4-årig, 1400m – 1800m, placeret 5 gange og 1.224.698 DK i 11 starter.

1st Reverdy Pokalløb (L), Klampenborg,

1st Betfred Mile (Heritage H’cap), Goodwood.

3rd IBA Stakes, Goodwood,

3rd Coral Challenge, Sandown

4th Britannia Stakes, Royal Ascot

5th Fortune Stakes (L), Sandown.